Terugblik Kinderboekenweek

We blikken terug op een leuke en spannende Kinderboekenweek, die startte
met de gruwelijk enge optredens tijdens het Quay-Uurke.

In de klas hebben we veel boeken voorgelezen en hebben de kinderen
in de poppenkast zelf spannende verhaaltjes bedacht.
Er zijn spookhuizen gebouwd, heksensoepjes gemaakt met klei-ingrediënten, monsters geknutseld en er heksensmurrie (appelmoes) gemaakt.

De kinderen zijn n.a.v. het boek ‘Opa en oma Oelewapper redden het spookhuis’ zelf aan de slag gegaan met plastic bekertjes om griezeldingen te ontwerpen. De creativiteit van de kinderen was groot; er werden allerlei materialen uit de knutselkast erbij gehaald om een griezelig ontwerp te maken.
We willen deze creativiteit behouden en verder ontwikkelen, door de kinderen meer ruimte te geven om te experimenteren met materialen en eigen invulling te geven aan een opdracht.
Het eindproduct staat niet centraal, maar het ontdek en creatieve proces. Dit is één van de vele inzichten die wij (Linda en Iris) tijdens de Master-studie gericht op het Jonge Kind opdoen en graag in de praktijk waardevol gaan inzetten.

Tijdens De Boekenweek zijn de juffen en meester Rob op voorleesreis geweest. Zo hebben Meester Rob en juf Gesanne in onze klas voorgelezen. Zelfs de directeur voor Optimus Michel v.d. Berg heeft een verhaal aan groep 1-2-3 voorgelezen met als thema gezonde voeding.
In de spookbieb hebben we in het donker geluisterd naar een verhaal. De spookachtige tunnel (met kerstverlichting) was favoriet in deze spookbieb. De kinderen begonnen spontaan “Jingle Bells’ te zingen.
“Het lijkt wel Kerstmis, juf”
Vrijdag sluiten de kinderen de Boekenweek af met een heuse verkleedpartij. Het wordt vast een gruwelijk gezellige afsluiting.

Na de vakantie komt Indy gezellig elke dag bij ons in de groep en ook Jelle is bijna klaar voor de start.
We wensen de jongens veel plezier bij ons in de groep en op school.
Het thema ‘cultuur’ staat de volgende periode centraal. We geven u hier binnenkort meer informatie over.

Fijne vakantie en duik lekker met uw kind in de boeken.
We zien de kinderen namelijk genieten tijdens voorleesmomenten
Waardevolle taalmomenten