Verleidingen van mobieltjes

Je kind krijgt een mobieltje en voor je het weet zit dit dag en nacht aan zijn of haar hand vastgeplakt. Hoogste tijd voor een goed gesprek om duidelijke regels op te stellen over het gebruik hiervan.

Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd een mobieltje, terwijl ze zelf misschien nog niet in staat zijn om goed om te gaan met de eindeloze mogelijkheden. Spreek daarom een aantal duidelijke regels af. En belangrijker nog: houd je er consequent aan.

Rust en concentratie

Huiswerk is sneller af als kinderen niet steeds worden afgeleid door binnenkomende berichtjes. Na ieder uur rustig en geconcentreerd werken, een kwartiertje ‘telefoontijd’ is een goede compromis. En tijdens het eten? Liever niet, gebruik die tijd om naar elkaars verhalen te luisteren. Fietsend appen of bellen is echt levensgevaarlijk. Maak je kind ervan bewust dat ze niet alleen zichzelf in gevaar brengen, maar ook andere weggebruikers.

Check de telefoon

Facebooken, appen of spelletjes spelen terwijl het eigenlijk al bedtijd is. Veel kinderen kunnen hun telefoon ’s avonds moeilijk loslaten. Gevolg: kleine oogjes en een slecht humeur door slaaptekort. Laat mobieltjes daarom buiten de slaapkamer. En check de telefoon van je kind zo nu en dan. Liefst met hem of haar samen, dan ontstaan er ongetwijfeld ook nog bijzondere gesprekken.

Vind je opvoeden of opgroeien soms lastig? Kom je er zelf even niet uit? Stel je vraag aan het CJG via 0485 – 39 66 66 of info@cjglandvancuijk.nl.
www.cjglandvancuijk.nl