Techlab bibliotheek Cuijk

Beste,

Een leuke tip voor jullie leerlingen die gek zijn op robotica:

Op maandag 12 maart gaat voor bibliotheek Cuijk de eerste ‘expeditie’ van het TechLab  van start rondom het thema ‘robotica’.

Veel kinderen hebben interesse voor robots, programmeren, gamen, filmtechnieken, ontwerpen en alle andere technische mogelijkheden die deze tijd ons biedt. Maar waar vind je de juiste tools en hulp om hiermee op ontdekkingstocht te gaan? Op school maken kinderen hier kennis mee, maar wat als je meer wilt? Vanuit deze gedachte is BiblioPlus aan de slag gegaan met het opzetten van het TechLab.

De expeditie bestaat uit 4 bijeenkomsten en wordt begeleid door Technauten. Kinderen (8 t/m 14 jaar) gaan aan de slag het ontwerpen van een robot in 3D, het bouwen en programmeren van verschillende robots zoals Dash en Lego Mindstorms en gaan uiteindelijk een programmeerwedstrijd met elkaar aan.

In het TechLab zijn alle materialen aanwezig om vaardigheden in te zetten die passen bij de 21e eeuw. Denk hierbij aan creatief en kritisch denken, probleemoplossend werken en het inzetten van computertaal. De ‘Technauten’ zijn experts op dit gebied en helpen deze vaardigheden eigen te maken.

Interesse in de expeditie ‘robotica’? Meld je aan op https://biblioplus.biblio-shop.nl/activiteiten/49/7/bibliotheek-cuijk/techlab

Het zou super zijn als deze informatie gedeeld kan worden met leerkrachten,  leerlingen en/of ouders van groep 5 t/m 8.

Met vriendelijke groeten,

Joris van de Meulenhof