Hallo allemaal,
Van de week heb ik in de bovenbouw uitleg gegeven over de leerlingenraad. Hieronder wat meer informatie. Mocht uw kind deel willen nemen aan de leerlingenraad zien wij graag zijn/haar brief verschijnen.

Wat is de leerlingenraad?
De leerlingenraad is een afvaardiging leerlingen uit 4 verschillende groepen. 2 kinderen uit elke groep dus een totaal aantal leerlingen van 8. Deze leerlingen zullen meedenken over zaken op school onder leiding van meester Rob of met andere betrokkenen van de school. Dit is natuurlijk afhankelijk van de zaken die op dat moment spelen.

Wie mag er in de leerlingenraad?
Alle kinderen mogen voor een maximale periode van 2 jaar in de leerlingenraad. Geteld vanaf het schooljaar 2017-2018. Voor de eerste keer betekent dat de kinderen van groep 5 en 7 dit jaar (2016-2017) gekozen worden voor 1,5 jaar en de kinderen van groep 6 eenmalig voor 2,5 jaar. Uitzondering op de komende jaren is dat de huidige groep 8 slechts een half jaar de klas vertegenwoordigt. In de jaren daarna wordt er in groep 5 en 7 gestemd voor twee nieuwe vertegenwoordigers per groep. We streven erna om de verdeling tussen meisjes en jongens gelijk te houden. Mochten er geen aanmeldingen komen vanuit de jongens of meiden dan kiezen we voor twee jongens of twee meiden.

Hoe kom ik in de leerlingenraad?
Je bent een vertegenwoordiging van je groep. Je kunt dus goed in gesprek gaan met jouw klas en je kunt tot een zinvolle bijdrage komen ten behoeve van de school. Zou jij graag willen uitmaken van de leerlingenraad geef dan jouw brief (of tekening) voor 31 maart af bij jouw leerkracht. In deze brief geef je aan waarom je graag in de leerlingenraad wil, waarom kinderen op jou moeten stemmen en wat jouw mogelijke ideeën zijn om de school te ontwikkelen en/of verbeteren. De klas stemt over wie de beste brief heeft geschreven en het beste de klas kan vertegenwoordigen. Dit gebeurt anoniem zodat er geen ‘vriendjespolitiek’ kan plaatsvinden. In de week van 3 april zullen de klassenvertegenwoordigers gekozen worden in de klas.

Met vriendelijke groeten,

Meester Rob